Modeljaarupdate voor Volvo XC60

Ook nieuwe infotainment voor S90 en V90

Volvo XC60 modeljaarupdate
Volvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdateVolvo XC60 modeljaarupdate

Volvo voert een modeljaarupdate door op de in 2017 gepresenteerde XC60. De SUV krijgt onder meer het nieuwe Android-infotainmentsysteem, maar wordt ook op uiterlijk vlak vernieuwd.

De volledig elektrische Volvo XC40 Recharge was de eerste auto van Volvo die van het nieuwe, op Android-draaiende infotainmentsysteem was voorzien, een systeem dat in de Polestar 2 debuteerde. Volvo brengt het nieuwe infotainmentsysteem nu ook naar de S90, V90, V90 Cross Country én naar de XC60. Maar er is meer.

De XC60 profiteert namelijk ook van een op detailniveau vernieuwd uiterlijk. De inmiddels zo'n vier jaar oude SUV krijgt een nieuwe grille, een vernieuwde voorbumper én Volvo brengt nieuwe lakkleuren en nieuwe lichtmetalen wielen naar de concurrent van auto's als de BMW X3 en Audi Q5. Opvallend is dat Volvo afbeeldingen meelevert van een XC60 P8 Recharge zonder zichtbare uitlaatpijpen, al betreft dit waarschijnlijk 'gewoon' de plug-in hybride variant. Daarnaast stelt Volvo nieuwe materialen beschikbaar voor de afwerking van het interieur, waaronder de stoffen City Weave-bekleding die we onder meer van de Polestar 2 kennen. Meer onderhuids nieuws komt in de vorm van vernieuwde veiligheidssystemen. De XC60 krijgt, net als de S90 en V90, vernieuwde radars, camera's en sensoren.

Uitgebreide details zijn er nog niet. Wel zegt Volvo dat de XC60 van modeljaar 2022 vanaf mei van de band loopt. Prijzen en uitgebreide specificaties voor de Nederlandse markt volgen in een later stadium.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum