Mitsubishi teast door met L200

Vernieuwde pick-up klaar voor onthulling

Mitsubishi L200
Mitsubishi meldt dat het op 9 november het doek trekt van de heftig vernieuwde L200.

Mitsubishi heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het moderniseren van de L200, een auto die in 2015 in zijn huidige vorm werd gepresenteerd. Mitsubishi meldt nu dat de gefacelifte L200 op 9 november zijn debuut beleeft.

De Japanners lieten al eerder een afbeelding van de vernieuwde L200 zien, die duidelijk maakte dat de pick-up een compleet nieuw gezicht krijgt aangemeten. Ook bij de aankondiging die Mitsubishi vandaag doet, wordt een foto van de auto meegezonden. Het werkpaard krijgt een heftige vorm van Mitsubishi's 'Dynamic Shield'-voorzijde aangemeten. Daarmee krijgt de auto een veel kenmerkender snuit dan de L200 die momenteel nog bij de dealers staat (foto 4).

Mitsubishi laat de lancering van de vernieuwde L200, een auto die elders in de wereld Triton heet, samenvallen met de 40e verjaardag van het model. In 1978 presenteerde het merk zijn eerste werkpaard in de vorm van de Forte. Anno 2018 heeft Mitsubishi 4,7 miljoen pick-ups verkocht. De L200, die in de vorm van de Fiat Fullback een tweelingbroertje heeft, heeft auto's als de Toyota Hilux en Ford Ranger als directe rivalen.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.