Mitsubishi XRT Concept blikt vooruit op nieuwe L200

Designevolutie

Mitsubishi XRT Concept
Mitsubishi XRT Concept Mitsubishi XRT Concept Mitsubishi XRT Concept Mitsubishi XRT Concept Mitsubishi XRT Concept

De Mitsubishi L200 heeft zijn huidige heftige snuit pas sinds 2018, maar feitelijk draait die vijfde generatie van de pick-up al mee sinds 2014. Tijd dus voor een nieuw model, en dat komt er. Met de XRT Concept blikt Mitsubishi vooruit op de nieuwe L200, die binnen een jaar op de markt komt.

De huidige generatie Mitsubishi L200 – die elders in de wereld Triton heet – verscheen in 2014 in vrij bescheiden vorm ten tonele en kreeg in 2018 bij een grondige facelift een veel intenser gezicht aangemeten. Inmiddels ligt ook 2018 weer een aantal jaren achter ons en ook bij Mitsubishi hebben ze door dat de L200 wel wat technische vernieuwing kan gebruiken. Het merk laat tijdens de Bangkok International Motor Show de XRT Concept zien en steekt daarbij niet onder stoelen of banken dat die showauto als vooruitblik dient op de volledig nieuwe L200.

De nieuwe L200 is net als zijn voorgangers weer een zogenoemde wereldauto en dat betekent dat hij vanuit Thailand – waar hij weer zal worden gebouwd – naar diverse exportmarkten wordt verscheept. 'Diverse' is daarbij een understatement, want volgens Mitsubishi gaat het namelijk om maar liefst 150 landen. De in Ralliart-trim uitgedoste XRT Concept is wat design betreft een evolutie van het huidige model. Ook de nieuwe Mitsubishi L200 heeft platte led-dagrijverlichting met de daadwerkelijke koplampen een verdieping eronder. Ook opvallend is de grille. Die is namelijk veel groter dan het huidige exemplaar, dat onder een chroomkleurig sierelement is gehuisvest.

Volgens Mitsubishi wordt de nieuwe L200 nog dit fiscale jaar – dat tot en met maart 2024 loopt – in Thailand op de markt gebracht. We verwachten hem daarna ook in Europa en in Nederland.

 

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.