Mitsubishi e-Yi Concept gepresenteerd

'Oude' bekende

Mitsubishi e-Yi CONCEPT

Mitsubishi neemt deze e-Yi Concept mee naar Auto China, een showauto die ons wel erg bekend voorkomt.

Begin maart liet Mitsubishi tijdens de Autosalon van Genève de Engelberg Tourer Concept zien, een studiemodel met een plug-in hybride aandrijflijn die zowel motor- als designtechnisch een glimp gaf van wat we in de toekomst van Mitsubishi kunnen verwachten. De Japanners nemen de Engelberg Tourer Concept ook mee naar China, maar dan wel met een andere naam.

Mitsubishi doopt deze voor Auto China hernoemde concept-car 'e-Yi'. Volgens het merk staat de 'e' voor Electric, Explore, Experience en Engage. Het Yi-del van de naam is een samentrekking van twee Chinese karakters, waarvan de eerste staat voor 'sterk, robuust en betrouwbaar', terwijl de tweede voor 'schoonheid' staat. De e-Yi draagt een koets die net even donkerder is gespoten dan die van de Engelberg Tourer zoals die in Genève stond. Op technisch vlak verandert er helemaal niets en dat betekent dat ook de e-Yi over een plug-in hybride aandrijflijn beschikt, waarmee de auto zo'n 70 kilometer elektrisch moet kunnen afleggen. De verbrandingsmotor is een 2,4-liter.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.