Minister ziet niets in 'vrouwelijke verkeersborden'

Uniformiteit hoognodig

Verkeersborden

Je zult er waarschijnlijk nog nooit bij stil hebben gestaan, maar een PvdA-raadslid in Eindhoven wel: waarom staan er geen vrouwen op verkeersborden? Minister van Nieuwenhuizen en de betrokken instanties hebben er geen boodschap aan.

Verkeersborden wekken soms grote ergernis op, maar niet altijd om dezelfde redenen. In het geval van raadslid Marjolein Senden zorgen de borden bij zebrapaden kennelijk voor een sterk gevoel van ongelijkheid. Zij deed onlangs een oproep aan de gemeente Eindhoven om ook vrouwen op de borden af te beelden. Dit "vanwege de 50 procent vertegenwoordiging van vrouwen onder de Eindhovense bevolking". Ze volgt daarbij het voorbeeld van Genève, want in de Zwitserse plaats worden er werkelijk legio borden vervangen door exemplaren met vrouwen erop.

Minister Cora van Nieuwenhuizen, Veilig Verkeer Nederland en de producent van de Nederlandse verkeersborden verwijzen het idee van Senden naar de prullenbak. Volgens de minister en de betrokken instanties is uniformiteit van verkeersborden het belangrijkst. Daarbij staan er al 'onzijdige' figuren op de borden, dus je zou verwachten dat niemand daar aanstoot aan kan nemen. "Het moet duidelijk zijn dat het om een mens gaat, dat is duidelijk op de borden zoals ze nu zijn en dat is waar het om gaat. Uniformiteit en herkenbaarheid zijn belangrijk voor de verkeersveiligheid. Verschillende borden zijn dus geen goed idee”, aldus Van Nieuwenhuizen volgens VVN.

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.