Mini John Cooper Works GP jaagt over de Ring

Snelste Mini ooit komt volgend jaar

Spyshots Mini John Cooper Works GP

Mini voegt volgend jaar een extreme versie van zijn driedeurs hatchback aan het leveringsgamma toe: de John Cooper Works GP. Die hot hatch is nu op de Nordschleife gesnapt.

Twee jaar geleden presenteerde Mini de John Cooper Works GP Concept, een heftig studiemodel dat als vooruitblik diende op een nieuwe, extra potente versie van de driedeurs hatchback. Het uitbundige spoilerwerk dat die concept-car sierde, lijkt niet al te ingrijpend te worden afgezwakt voor de uiteindelijke productieversie.

Mini liet onlangs weten dat de John Cooper Works GP volgend jaar op de markt komt en dat hij over een 300 pk sterke, geblazen viercilinder komt te beschikken. Met dat hart belooft het de snelste productie-Mini ooit te worden. Er komen er overigens slechts 3.000 van. De laatste keer dat Mini een John Cooper Works GP op de markt bracht, was in 2006. Van die auto werden 2.000 stuks gebouwd.

 

PRIVATE LEASE MINI

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 
Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 699
 

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.