Mini John Cooper Works breekt voortijdig los

Mini John Cooper Works breekt voortijdig los
De primeur van Mini op de NAIAS in Detroit volgende maand wordt de John Cooper Works hatchback. We kunnen 'm nu al aan je laten zien!

Door het nummerbord hebben we wel een idee wat er onder de kap ligt. Het gaat namelijk zeer waarschijnlijk om een 2,0-liter viercilinder met een vermogen van 231 pk. Datzelfde blok ligt ook in de technisch verwante 225i Active Tourer. In die auto bedraagt het maximumkoppel 350 Nm.

Volgens Car Advice, de site waarop de foto's lekten, sprint de nieuwe John Cooper Works in 6,3 seconden naar 100 km/h. De Audi S1, de grootste concurrent, sprint in 5,8 seconden naar 100 km/h.

Mini heeft volgens de Australische site een aangepaste wielophanging. Bovendien heeft de auto ten opzichte van de Cooper S een speciaal differentieel om met de extra kracht om te gaan.

De Mini John Cooper Works onderscheidt zich qua uiterlijk van z'n minder potente broertjes door onder meer extra spoilerwerk en andere wielen. Ook binnenin wijkt de auto op details af van de Cooper S.

We verwachten dat Mini de auto op korte termijn officieel onthult. Het showdebuut vindt plaats op 12 januari in Detroit.

PRIVATE LEASE MINI Mini

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.