Mini Electric Cabrio onthuld

Dode mus

MINI Electric Cabrio
MINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric CabrioMINI Electric Cabrio

De elektrische Mini Cooper SE, of Mini Electric, was er tot op heden alleen als dichte driedeurs. Met deze Mini Electric Cabrio komt daarin verandering, al is er helaas een grote 'maar' aan verbonden.

De Mini Cooper SE was de eerste volledig elektrische auto van Mini die in serieproductie ging. Hoewel Mini eerder al een plug-in hybride Countryman introduceerde, bleef de volledig elektrische aandrijflijn voorbehouden aan de driedeurs hatchback. Nu trekt Mini deze Electric Cabrio uit de hoge hoed, een elektrische cabriolet dus. Maar ...

... het blijft bij dit ene exemplaar. Mini zegt met de presentatie van van de elektrische Cabrio 'net op tijd voor de zomer' te zijn, maar meldt daarna direct dat de Electric Cabrio niet voor serieproductie is bestemd en dat het bij dit enkele exemplaar blijft. Waarom Mini de auto dan toch laat zien? Volgens het merk toont de open elektrische nieuwkomer hoe Mini's elektrotoekomst ook kan worden verpakt. Zou Mini dan wel met een elektrische cabriolet van de nieuwe generatie auto's van het merk komen? Dat zou een mooie goedmaker zijn.

De Mini Electric Cabrio heeft de carrosserie van een Cooper S Convertible en niet geheel verrassend zijn dus ook de wagenlengte en bagageruimte identiek aan die van die open Mini. Met zijn bekende 184 pk sterke elektromotor sprint de Mini Electric Cabrio in 7,7 tellen naar de 100 km/h. De actieradius bedraagt 230 kilometer.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.