Microsoft volgt Apple niet met autonome auto

Technologie-gigant wel betrokken

Microsoft volgt Apple niet met autonome auto
Apple werkt achter de schermen druk aan de ontwikkeling van een eigen autonoom rijdende auto. Microsoft heeft laten weten dat pad niet te zullen bewandelen.

Dat blijkt uit berichtgeving van de Amerikaanse krant The Wallstreet Journal. Tijdens het mede door die krant georganiseerde Converge - een event in HongKong waar onder andere wereldwijde technologische ontwikkelingen worden besproken - heeft Microsoft's Executive Vice President President Peggy Johnson gezegd dat Microsoft geen eigen autonome auto gaat ontwikkelen. Dat betekent echter niet dat de technologie-gigant zich compleet afzijdig houdt.

Wel zegt Microsoft zich bezig te gaan houden met het ontwikkelen van techniek waarmee zelfrijdende of semi-autonome auto's mogelijk gemaakt moeten worden. We denken dan aan het ontwikkelen van sensoren, camera's en software. Microsoft zegt 'partners' die op zoek zijn naar een besturingssysteem voor zijn (autonome) auto's met open armen te ontvangen. Voorheen maakten merken als Ford, BMW en Fiat al gebruik van Windows als basis voor bepaalde interfaces in infotainmentsystemen. Fabrikant Harman is voornemens om straks het hele Office-pakket bestaande uit Word, Excel en Powerpoint naar zijn infotainmentsystemen te brengen.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.