MG presenteert 6 Xpower TCR

Racer met bekende naam

MG 6 XPower TCR

Meer MG-nieuws vandaag. SAIC Motors, het Chinese moederbedrijf van het voormalige Britse automerk, schuift namelijk een TCR-versie van de MG 6 naar voren.

Kennen we de extreme XPower SV nog die MG tussen 2003 en 2005 voerde? Die in de basis van een 324 pk sterke 4,6-liter Ford-V8 voorziene coupé kreeg een jaar na zijn introductie  gezelschap van een SV-R-versie met 390 pk sterke 5.0 V8. Goed, een dergelijk model keert niet meer terug, maar MG stoft wel de naam XPower af. Het bedrijf presenteert namelijk een TCR-racer op basis van de in 2o17 gepresenteerde nieuwe 6.

De TCR-racer draagt de naam MG 6 XPower TCR en zoals het een Touring Car Racer betaamt, is de auto voorzien van een heftig ogende bodykit. Onder de kap een geblazen 2.0 die is gekoppeld aan een sequentiële zesbak. Het vermogen: 320 pk en 460 Nm. Daarmee schiet de MG zich in 4 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Natuurlijk is het gestripte interieur voorzien van kuipstoeltjes, al krijgen we daar nog geen foto's van te zien. MG maakt melding van een aangepast onderstel met instelbare stabilisatorstangen.

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 509
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 579
 

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.