MG Cyberster komt mogelijk in 2024

Meer dan een hint

MG Cyberster

MG heeft een roemrijk verleden vol sportieve open en gesloten tweezitters. Zelfs de tot MG omgetoverde Rovers die in de laatste levensfase van 'het oude MG' op de markt kwamen, hadden in zekere zin een sportieve inborst. Het huidige MG-gamma bestaat voornamelijk uit elektrische SUV's en cross-overs. Maar er gloort hoop.

Begin dit jaar presenteerde MG de Cyberster, een geweldige knipoog naar de meer sportieve merkhistorie. De Cyberster was dan wel elektrisch aangedreven, het was wel mooi een open tweezitter. MG zette eigenhandig een crowdfundingsactie om de ontwikkeling van de auto deels mee te kunnen financieren. De Cyberster zou pas in productie gaan als er voldoende geld zou zijn opgehaald, al ging het om een fractie van het bedrag dat normaliter voor de ontwikkeling van een auto nodig is. Dat geld zou nu binnen zijn en MG zou op de grote groene knop der goedkeuring hebben gedrukt. Nu de vraag: komt de Cyberster echt? En wanneer? Ten overstaan van AutoWeek geeft Matt Lei, CEO van MG Motor Europe een duidelijke hint.

MG Cyberster concept

MG Cyberster (2021)

Matt Lei's reactie op de vraag of de Cyberster in productie gaat valt het beste samen te vatten als 'zeg nooit nooit', al gloort er iets meer hoop aan de horizon dan je denkt. "Natuurlijk heeft MG de droom om met een dynamische elektrische auto te komen. In 2024 bestaat MG 100 jaar en met de MG5 Electric (de eerste betaalbare elektrische stationwagon in Europa, red.) bewijzen we al dat we actief worden in segmenten waar nog geen fabrikant eerder is geweest. Meer zeggen we nog niet." Meer dan een duidelijke hint dus dat de Cyberster in 2024 in productievorm verschijnt.

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 509
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 579
 

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.