Merkel: 'Europese batterijproductie van belang'

'EU moet niet wachten op Chinezen'

Angela Merkel
Angela Merkel wil dat Europa zich inspant om zelf batterijen voor elektrische auto's te produceren. Dat is volgens de Duitse bondskanselier "van extreem belang" bij de omschakeling naar e-mobiliteit.

China is nu nog de dominante producent van autobatterijen. Merkel vindt dat de EU niet moet wachten totdat de Chinezen batterijfabrieken op Europees grondgebied neerzetten.

Op een conferentie in Berlijn zei ze dinsdag dat Europa de technologische vaardigheden moet ontwikkelen om zelf batterijcellen te produceren. "Dat wordt de komende decennia zeer belangrijk", hield ze haar gehoor voor.

Tijdens de Dag van de Duitse Industrie ging de bondskanselier ook in op het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Dat heeft "onvoorstelbare dimensies" aangenomen, zei ze.

Volgens Merkel probeert Duitsland met de Amerikaanse regering tot een structurele dialoog te komen over vrije wereldhandel. Ze ziet in China de "zeer verheugende" tendens dat het land zijn markten meer wil openstellen.

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.