Mercedes showt interieur V-klasse

Mercedes showt interieur V-klasse
Meestal zien we als eerste een koplamp of achterlichtunit voorbijkomen bij de introductie van een nieuw model, maar Mercedes kiest ervoor het complete interieur van de V-klasse als teaser te gebruiken.

Inderdaad: Mercedes-Benz gaat voor de über-MPV hoogstwaarschijnlijk weer terug naar de naam V-klasse, de naam die de personenwagenversie van de eerste Vito ook droeg. Bij het huidige model koos men voor 'Viano', maar die naam wordt nu dus weer losgelaten. De nieuweling krijgt een zware taak: hij zou niet alleen de Viano, maar ook de weinig succesvolle R-klasse moeten vervangen.

Dat de V-klasse meer is dan alleen maar een Vito met wat extra stoelen en ramen blijkt wel uit de foto van het dashboard. Wij snappen wel waarom Mercedes dit niet onder de pet kon houden: het ruimtemonster krijgt een zeer moderne en luxueus ogende werkplek.

We zien wat opvallende materiaalkeuzes: waar in de meeste auto's slechts een kleine strip hout of aluminium wordt gebruikt, lijkt hier het halve dashboard uit sierpaneel te bestaan. De bedieningingsknoppen voor de climate control en het multimediasysteem zijn hier dan ook in geïntegreerd, terwijl een los scherm zoals we dat ook uit de A-klasse kennen de bestuurder van informatie voorziet. Op de plaats waar bij het huidige model de pook te vinden is, vinden we hier de multifunctionele knop voor het Comand-systeem.

Uit de in vergader-stand opgestelde achterstoelen blijkt dat de V-klasse niet zal inleveren op multifunctionaliteit. Hij doet dat wel op het aantal cilinders: naar verluidt schittert de zescilinders in het nieuwe model door afwezigheid. Ze maken plaats voor een nieuwe generatie viercilindermotoren die een stuk zuiniger en schoner zijn. De Mercedes-Benz V-klasse wordt in maart op de Autosalon van Genève onthuld.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.