Mercedes-Maybach EQS: elektrische overdaad gesnapt

Elektrische verwennerij

Spyshots Mercedes-Maybach EQS
Spyshots Mercedes-Maybach EQSSpyshots Mercedes-Maybach EQSSpyshots Mercedes-Maybach EQSSpyshots Mercedes-Maybach EQSSpyshots Mercedes-Maybach EQSSpyshots Mercedes-Maybach EQS

Je kunt bij Mercedes-Benz al aankloppen voor Maybach-versies van de S- en GLS-klasse. De auto op deze foto's lijkt het elektrische equivalent van die laatste te worden, waarschijnlijk zoemt op deze foto's namelijk de Mercedes-Maybach EQS voorbij.

Vind je een GLS na het aanvinken van alle optiepakketten niet rijk genoeg uitgerust? Geen probleem, de SUV bestaat namelijk ook als opulente Mercedes-Maybach GLS. Inderdaad, net als van de S-klasse is er van die SUV een Maybach. De GLS deelt zijn rol als top-SUV binnen het Mercedes-gamma met de elektrische EQS. Ook daar komt een met extra glimmers en visuele weldaad overladen Maybach-smaak van. Dat die kwam, is echter geen grote verrassing.

Mercedes-Maybach Concept EQS

Mercedes-Benz EQS SUV (Concept, 2021)

Even terugspoelen naar september 2021. Toen parkeerde Mercedes-Benz namelijk de Mercedes-Maybach EQS op de beursvloer van de IAA van München. Die EQS SUV was een studiemodel dat niet alleen vooruitblikte op de toen nog nooit getoonde EQS SUV, maar ook op een Maybach-variant daarvan. De deels ingepakte EQS op deze foto's heeft een afgeplakte grille en afgeplakte bumpers, wat ons doet vermoeden dat zich daaronder typische Maybach-elementen schuilhouden. Reken in ieder geval op een EQS met een meer aanwezige 'grille' dan de reeds bekende modellen.

Natuurlijk propt Mercedes-Benz de Maybach EQS straks vol met al het lekkers dat het op verwenvlak te bieden heeft. Denk aan riante zetels achterin, voetensteuntjes, kussentjes, een champagnekoeler en al het andere dat je ook in een privéjet verwacht. Daarnaast hangt Mercedes-Benz vast en zeker de krachtigste aandrijflijn in de Maybach. De reguliere EQS SUV levert in zijn meest potente vorm 544 pk en 858 Nm. Daar zal de Mercedes-Maybach EQS zeker niet voor onderdoen.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.