Mercedes-Benz staakt productie weer deels wegens chiptekort

Onder meer drie Duitse fabrieken op pauze

Fabriek Daimler Mercedes-Benz productie

De autoproductie van Mercedes-Benz wordt weer geraakt door het chiptekort. Moederbedrijf Daimler ziet zich genoodzaakt drie Duitse fabrieken tijdelijk stil te leggen.

Het gaat om fabrieken in Sindelfingen, Rastatt en Bremen. Rastatt en Bremen gaan voor een week dicht, terwijl bij Sindelfingen bepaalde productielijnen een week plat komen te liggen. Verder wordt ook de productie in een fabriek in Hongarije voor langere tijd stilgelegd. Duizenden werknemers gaan daardoor tijdelijk minder uren werken.

Daimler moest eerder dit jaar de productie ook al onderbreken vanwege de tekorten aan halfgeleiders, net als veel andere autobouwers. Enkele dagen geleden gaf Daimler nog aan dat het er voor de rest van dit jaar niet goed uitziet wat betreft de tekorten. Door de tekorten rekent het concern erop dat totale productieaantal dit jaar op eenzelfde niveau blijft steken als vorig jaar. Toen gooide de pandemie grotendeels roet in het eten. Eerder verwachtte Daimler nog dat het dit jaar meer auto's zou bouwen en verkopen dan vorig jaar.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.