Mercedes-Benz laat nieuwe E-klasse uit op de 'Ring

Nieuwe sterspeler

Mercedes-Benz E-klasse spyshots
Mercedes-Benz E-klasse spyshotsMercedes-Benz E-klasse spyshotsMercedes-Benz E-klasse spyshotsMercedes-Benz E-klasse spyshotsMercedes-Benz E-klasse spyshotsMercedes-Benz E-klasse spyshots

Twee jaar geleden gaf Mercedes-Benz de E-klasse een facelift en dat betekent dat het model anno 2022 op zijn laatste benen loopt. Een opvolger is al even in de maak. Die nieuwe E-klasse is op deze nieuwe set spionageplaten op de Nürburgring-Nordschleife in actie te zien.

BMW heeft een volledig nieuwe 5-serie in de ontwikkelingskamers staan, een auto die in deze nieuwe E-klasse ongetwijfeld weer een geduchte tegenstander vindt. Hoe de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse precies opdroogt? Officieel weten we dat niet, maar de door het camouflagewerk opgeworpen visuele obstakels laten zich vrij eenvoudig overwinnen. Net als de vorige E-klasse gaat ook het nieuwe model sterk op zijn kleinere C- en grotere S-broer lijken.

Net als de C- en S-klasse zetelt de nieuwe E-klasse op het MRA2-platform, een basis die niet alleen diverse geëlektrificeerde aandrijflijnen, maar ook technieken als achterwielsturing naar de auto brengt. Reken op mild-hybride én op plug-in hybride machines. Een volledig elektrische E-klasse kun je op je buik schrijven, daar heeft Mercedes-Benz immers de EQE voor ontwikkeld. Ook verwachten we weer een E-klasse Estate, al heeft die auto zich nog niet op spionagebeeld aangediend.

Keren de E-klasse Cabriolet en Coupé terug? Mogelijk niet. Mercedes-Benz is zijn modellengamma aan het stroomlijnen en zou die twee carrosserievarianten zomaar kunnen laten fuseren met de nog te lanceren Coupé- en Cabrio-smaken van de C-klasse. 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum