Mercedes-Benz GLE Coupé strakgetrokken

Goed kijken

Spyshots Mercedes-Benz GLE Coupé

De nog bepaald niet oude Mercedes-Benz GLE Coupé wordt binnenkort gefacelift. Een vroeg van de snijtafel afgeklommen exemplaar is voorbij de lens van onze spionagefotograaf gereden. Ingrijpend lijkt de cosmetische ingreep niet te worden.

De in 2019 gepresenteerde GLE Coupé is pas sinds vorig jaar in Nederland, maar wordt toch al spoedig gefacelift. Dat heeft met name met zijn zustermodel te maken, de reguliere Mercedes-Benz GLE. Die SUV werd namelijk een jaar eerder in zijn huidige vorm gepresenteerd en blaast later dit jaar zijn derde kaarsje uit. Mercedes-Benz voert op de twee carrosserievarianten natuurlijk gelijktijdig een facelift door en dus begeeft de vernieuwde GLE Coupé zich nu ook in het openbaar.

Verwacht niet dat de GLE Coupé na zijn facelift opeens onherkenbaar is. Mercedes-Benz lijkt zijn voorlopig grootste coupé-SUV anders ingedeelde koplampen te geven en ook de bumpers ondergaan wijzigingen. Daarnaast zit het tape op de achterlichten daar niet voor niets, al valt er nog weinig nieuws te bespeuren. Kijk echter niet gek op als Mercedes-Benz ook hier de invulling van de lichtunits aanpast. Reken eveneens op vernieuwde infotainment, maar wat de SUV op motorisch vlak te wachten staat, is nog niet helder.

Gerelateerde forumtopics