Mercedes-Benz brengt Concept EQA in beeld

Potentieel succesnummer klaar voor IAA

Mercedes-Benz Concept EQ A Teaser
Mercedes-Benz Concept EQ A TeaserMercedes-Benz Concept EQ A TeaserMercedes-Benz Concept EQ A TeaserMercedes-Benz Concept EQ A TeaserMercedes-Benz Concept EQ A Teaser
Mercedes-Benz pakt enorm uit tijdens de IAA van Frankfurt. Zojuist kon autoland al digitaal kennismaken met de gefacelifte S-klasse Cabriolet en Coupé en nu lanceert het merk een tweede teaser van zijn Concept EQA.

Mercedes-Benz blikt tijdens de IAA van Frankfurt met de Concept EQ A vooruit op een compact elektrisch model, waarmee het zijn pijlen richt op een auto als de BMW i3 en zijn opvolger. Vorig jaar liet Mercedes tijdens de IAA al de Generation EQ zien, een voorbode van een elektrische SUV, die net als de productieversie van deze Concept EQ A onder het nieuwe EQ-label gevoerd gaat worden. De compacte hatchback waar we nu naar kijken, moet omstreeks 2020 op de markt verschijnen.

In de teaservideo van de Concept EQA is te zien dat het model aan de voor- en achterzijde ledverlichting heeft. In de neus zit een logo dat oplicht en de gehele auto lijkt opgefleurd met blauwe details, accenten die eerder op de Generation EQ Concept een plek kregen.

Mercedes is voornemens om omstreeks 2025 maar liefst tien EV's in zijn portfolio te hebben. Daarmee wil het de grootste speler worden op dit gebied. Uit een eerdere patentaanvraag zou blijken dat de fabrikant zijn productiemodellen namen als EQA, EQC en EQE gaat geven. Ook modelnamen EQG en EQS zouden al geregistreerd zijn.

Video

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 849
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 899
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum