Mercedes-AMG GLC 63 S volgens Brabus

300 km/h met 600 pk

Mercedes-AMG GLC 63 S Brabus 600
Voor Mercedes-tuner Brabus is ook 510 pk in een GLC-klasse niet voldoende. De liefhebbers van matzwarte pk-beulen presenteren vandaag hun visie op de Mercedes-AMG GLC 63 S.

In april vorig jaar presenteerde Mercedes-Benz de volwaardige AMG-smaken van de GLC en GLC Coupé. Waar de 'basis' 63 AMG 476 pk en 650 Nm uit zijn 4,0-liter grote biturbo V8 perst, schopt de S-versie het tot een zeer potige 510 pk en 700 Nm koppel. Tuner Brabus lanceert nu zijn versie op de krachtigste van het stel.

Brabus combineert de in Affalterbach onder handen genomen achtcilinder met zijn 'plug-in play'-krachtmodule, wat resulteert in een forse vermogenstoename. Brabus' GLC 63 S komt met een vermogen van 600 pk en 800 Nm de werkplaats uitgerold. Met dat vermogen is de GLC in staat om in 3,6 tellen naar een snelheid van 100 km/h te schieten. De standaard 63 S heeft daar overigens slechts 0,2 tellen langer voor nodig. De topsnelheid is begrensd op 300 km/h.

Brabus schroeft indien gewenst een roestvrijstalen uitlaat onder de GLC, een van elektronisch aangestuurde kleppen voorzien exemplaar waarmee de klank van de achtcilinder is aan te passen. De GLC ligt 3 centimeter dichter tegen het asfalt en de auto is op lichtmetaal tot 22-inch groot te zetten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum