Meer details nieuwe Chevrolet Camaro

Viercilinder is serieus sprintkanon

Chevrolet Camaro
In mei kregen we de zesde generatie van de Camaro op ons bordje. Nu heeft Chevrolet ook de prestaties van het kleine broertje van de Corvette gepresenteerd.

In mei trok Chevrolet het doek van alweer de zesde generatie van de Camaro, die nu ook met een geblazen viercilinder beschikbaar zou komen. Hoe rap de muscle car exact was, was tot op heden niet bekend, maar daar is nu verandering in gekomen.

De instapversie is een viercilinder met 270 pk en 393 Nm. Dat wisten we al, maar nu weet Chevrolet te melden dat het geblazen blok de Camaro in 5,4 tellen aan de 96 km/h (60 mph) helpt. Wie kiest voor de versie met achttrapsautomaat, moet er eentiende langer de tijd voor nemen.

Gelukkig voor de puristen heeft Chevrolet ook een 3,6-liter V6 op de bestellijst staan. Het 330 pk en 386 Nm krachtige blok stuwt de Camaro in 5,2 tellen naar de 96 km/h. Met automaat heb je deze versie eentiende eerder aan de 96 km/h. De absolute topper - de SS met 6,2 liter metende V8 - dendert met handbak in 4,3 tellen naar de 96 km/h. Met automaat heb je dit klusje in 4 seconden al geklaard.

Ten opzichte van de vorige Camaro is de huidige tot wel 177 kilo kwijtgeraakt. In de herfst gaat de Camaro in de VS in de verkoop.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.