Mazda heeft nieuwe CEO

Masahiro Moro krijgt promotie

Masahiro Moro Mazda CEO

Mazda voert werderom een hele reeks wijzigingen door aan zijn hoogste managementlaag. Het grootste nieuws is de komst van een nieuwe CEO, Masahiro Moro.

Moro (63) wordt als alles wordt goedgekeurd in juni, tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Mazda, benoemd tot CEO. Hij neemt dan het stokje over van de in 2018 aangestelde Akira Marumoto, die we niet terugzien in een andere hoge functie in de lijst van Mazda. Volgens Automotive News wordt hij Senior Advisor. Er staan heel wat wijzigingen op de planning in het management van Mazda. De bestuursvoorzitter wordt bijvoorbeeld ook vervangen, net als de CFO en de directeuren van een reeks specifieke afdelingen.

Mazda gaat niet uitgebreid in op de reden van de wijzigingen, en dat is natuurlijk het goed recht van dit Japanse merk. Men volstaat simpelweg met de mededeling dat er ‘wijzigingen in het personeelsbestand’ zijn die deze veranderingen hebben aangejaagd. Masahiro Moro was net als zijn voorganger de baas over de Noord-Amerikaanse afdeling van Mazda, voordat hij naar de absolute toppositie vertrok. Moro werkt al sinds 1983 bij Mazda.

Als het gaat om Japanse topfuncties in de auto-industrie is er de laatste tijd relatief veel nieuws: onlangs trad er ook bij Subaru al een nieuwe CEO aan.

PRIVATE LEASE Mazda

Mazda
Mazda 2 Hybrid Pure (5D/CVT)
€ 429
 
Mazda
Mazda MX-30 Prime-Line (5D/CVT)
€ 469
 
Mazda
Mazda 3 e-SkyActiv G 2.0 122 (5D/6H)
€ 519
 
Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-G 122 (5D/6H)
€ 525
 
Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 M Hybrid Centre-Line (5D/6H)
€ 619
 
Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 Prime-Line (2D/6H)
€ 655
 
Mazda
Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 Centre-Line (4D/6A)
€ 765
 
Mazda
Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Prime-Line (5D/8A)
€ 775
 

Lezersreacties (24)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens