Maserati showt opvolger Quattroporte in Frankfurt

Maserati Quattroporte
De laatste jaren gaat het Maserati weer voor de wind. Tijd om het modellengamma te verversen en uit te breiden. Zo kunnen we voor de Frankfurt Auto Show de onthulling van de opvolger van de Quattroporte verwachten.

Een tijdje terug berichtten we al over de SUV en het 'kleine model' dat Maserati op de markt wil brengen. Nog eerder kunnen we de opvolger van de succesvolle Quattroporte verwachten, zo meldt het Amerikaanse Inside Line.

De nieuwe sportlimousine gaat schuil onder de codenaam M156, en debuteert naar verwachting in september van dit jaar, tijdens de Frankfurt Auto Show. De auto wordt intern ontworpen en borduurt qua styling voort op de GranTurismo, evenals diens open variant, de GranCabrio. De huidige 4,7-liter V8 blijft waarschijnlijk, zij het in verbeterde en zuinigere vorm. Op die manier hoopt Maserati het gat met de nieuwere Aston Martin Rapide en Porsche Panamera te dichten.

De eerder genoemde kleinere Maserati staat intern bekend als de M157, en zal het naar verluidt op moeten nemen tegen de BMW 5-serie en de Mercedes E-klasse. Deze auto zien we echter op z'n vroegst pas in 2014. In de tussentijd krijgen we al wel de SUV van het Italiaanse luxemerk, mede dankzij de positieve reacties op de Maserati Kubang concept.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.