Maserati MC Stradale Demonoxious: 666 pk

Maserati GranTurismo MC Stradale Demonoxious
Alsof-ie door Lucifer zelf achterna wordt gezeten, zo heetgebakerd is de 'Demonoxious'-versie van de Maserati MC Stradale van de Duitse tuner Wheelsandmore.

'Demonoxious' mag dan een zelfverzonnen Engels woord zijn, de link met 'duivels' en 'demonisch' is snel gelegd en buiten dat: het klinkt gewoon cool, toch? Wheelsandmore, de Duitse tuner die verantwoordelijk is voor deze creatie, liet het uiterlijk van de GranTurismo MC Stradale nagenoeg ongemoeid, alleen een zwarte baan met het logo van de tuner valt direct op. De standaard wielen werden vervangen door lichtgewicht, matzwarte en roodomrande 21-inchers met daaromheen Hankook-rubber in de maat 245/30/21 (v) en 345/25/30 (a).

Onder de kap is Wheelsandmore flink tekeer gegaan: de V8 kreeg een compressor, een ander luchtinlaattraject en een aangepast motormanagement aangemeten, evenals een nieuw uitlaatsysteem met daarin kleppen die de bestuurder zelf kan bedienen voor het gewenste geluid. Het vermogen stijgt door alle ingrepen van 460 pk naar een duivelse 666 stuks, het koppel steeg van 510 naar 640 Nm. Nul naar honderd wordt door de Demonoxious in 3,8 seconden afgeraffeld, aanzienlijk vlotter dan de 4,6 seconden die een 'normale' MC Stradale nodig heeft. De topsnelheid is begrensd op 320 km/h.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.