Maserati GranTurismo PrimaSerie: voor de allereersten

Start verkoop in februari

Maserati GranTurismo PrimaSerie
Maserati GranTurismo PrimaSerieMaserati GranTurismo PrimaSerieMaserati GranTurismo PrimaSerieMaserati GranTurismo PrimaSerieMaserati GranTurismo PrimaSerieMaserati GranTurismo PrimaSerie

Voor 150 van de eerste klanten voor de nieuwe Maserati GranTurismo Trofeo is er de optie om de GranTurismo als PrimaSerie te bestellen: een specifiek samengestelde eerste editie. Nederlandse klanten kunnen de PrimaSerie ook bestellen, als ze er maar snel bij zijn. De verkoop begint op 1 februari. In totaal zijn er van de PrimaSerie 75 blauwgrijze met rode details en 75 zwarte met groene details beschikbaar, voor alle markten samen. De prijzen volgen snel.

Na de lange loopbaan van de eerste Maserati GranTurismo is de tijd aangebroken voor de tweede generatie. Die komt er aanvankelijk alleen met een turbo-zescilinder als Modena en Trofeo, met respectievelijk 490 of 550 pk vermogen. Op 1 juli gaan de orderboeken open voor de Maserati GranTurismo Folgore, een nog sterkere en volledig elektrische variant. Liever een exemplaar met verbrandingsmotor? Die is te koop vanaf 1 februari. De prijzen zijn nog niet bekend, maar die volgen snel, laat de woordvoerder van Maserati weten. Daarbij verklapt hij dat de nu onthulde Maserati GranTurismo PrimaSerie ook in Nederland op de markt komt.

Met de PrimaSerie viert Maserati niet alleen de komst van een nieuwe GranTurismo, maar tevens het feit dat men zich al 75 jaar met deze autosoort bezighoudt. Daarmee doelen de Italienen op de Maserati A6 uit de late jaren 40, een auto die als eerste in een lange reeks 'Gran Tourers' van Maserati wordt gezien. Het 75 jaar-thema komt tot uiting in de vorm van een speciaal 75-logo, dat onder meer op de wielen en op de hoofdsteunen van de PrimaSerie-auto's is aangebracht.

De first edition bestellen kan alleen als je de variant van de GranTurismo kiest met de krachtigere versie van de zescilinder: de Trofeo met 550 pk. In totaal maakt Maserati 150 exemplaren van de PrimaSerie voor de wereldwijde markt, wat hem behoorlijk exclusief maakt. 75 exemplaren - geen toeval - zijn uitgevoerd in 'Grigio Lamiera Matte', een soort mat blauwgrijs. De andere 75 exemplaren zijn 'Nero Cometa; , zwart dus, met groene details.

Voor beide tinten geldt dat het lakken zijn met een 'satijnen' afwerking: een matte lak met iets van een glans eroverheen. Maserati kiest ervoor de grijze van allerlei rode accenten te voorzien en de zwarte - zoals het merk het noemt - 'mintgroene' details aan te meten. Die kleuren vind je terug op de flanken, de wielen, de B-stijl en de logo's op de achterkant. Alle PrimaSeries krijgen daarbij de koolstofvezel elementen aan de buitenkant mee die normaliter hoogstwaarschijnlijk tegen meerprijs verkrijgbaar zijn. In het interieur komen de rode of groene details terug, waarbij de bekledingskleuren afgestemd zijn op de kleur van de carrosserie.

De eerste Maserati's GranTurismo moeten in het voorjaar aankomen in Nederland. De volledig elektrische Folgore is vanaf 1 juli te bestellen.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.