Maserati GranTurismo (2008) #2

autoreview

Maserati GranTurismo (2008)

Signalement

UitvoeringGranTurismo
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf66.500 km
KM-stand laatst79.500 km
Lezerswaardering: 68%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Droomauto!

 • 66.500 km

Ik was al een tijdje op zoek naar een Maserati Granturismo, met de intentie deze nooit meer van de hand te doen. Het moest er dus eentje zijn in een topconditie met als voorkeur origineel Nederlands geleverd.

Kandidaat nr. 1 stond in Tilburg. Relatief veel km's (120k), maar wel van 1e eigenaar en origineel Nederlands geleverd. Helaas geen onderhoudsboekje. Over de bij te betalen prijs op mijn BMW waren we het snel eens. Ik had een voorbehoud van keuring door de Maserati Dealer opgenomen. Maar goed dat ik dat gedaan had! Er was voor ongeveer € 20k aan achterstallig onderhoud aan deze auto. Nadat ik de waslijst aan opmerkingen had afgeleverd aan de verkoper ging ik zwaar teleurgesteld huiswaarts.

Kandidaat nr. 2 stond in Rijnsburg. Weinig km's (65k), 3e eigenaar en origineel NL geleverd. Prijs was ruim 10k hoger dan kandidaat nr. 1. Wel met onderhoudsgegevens (Driessen en Kroymans onderhouden). Wederom had ik een voorbehoud van keuring door de Maserati Dealer opgenomen. Nu geen waslijst aan opmerkingen, maar slechts 1 bevinding: achterbanden matig profiel. Dit was dus een auto in absolute topstaat. De koop werd definitief gemaakt en ik ging verheugd huiswaarts.

Na 2 weken kon ik de Granturismo ophalen. Perfect afgeleverd met 2 nieuwe achterbanden.
Wat rijdt deze auto fantastisch:
Comfortabel met weinig (motor)geluid, maar wanneer je het gaspedaal flink indrukt ontstaat er een enorme brul, over de sportknop (vlinders gaan open in de uitlaat) maar te zwijgen...

Ik zal mijn ervaringen regelmatig updaten.

Zeer tevreden

 • 70.500 km

Inmiddels 4.000 km gereden met de Granturismo. Iedere km naar volle tevredenheid. Zoals in mijn 1e review genoemd wil ik deze auto niet meer van de hand doen. Ik rijd dus alleen met goede weersomstandigheden.
Het enige water wat de auto over zich heen krijgt is poetswater...

Na enig research (via autogespot) ben ik er achter gekomen dat de 1e eigenaar oud PSV-er Jefferson Farfan is geweest. Ik hoop nog altijd een foto waar hij bij de auto staat te kunnen vinden.

Kwalitatief is de auto gewoon TOP. Olieverbruik is zo goed als nihil. Nooit storingsmeldingen of iets dergelijks gehad. De enige meldingen die ik krijg zijn van mensen die spontaan iets over de auto zeggen.

update

 • 73.000 km

Nog steeds zeer tevreden over de Granturismo. Sinds de vorige update ivm de bouw van een nieuwe woning niet veel km's gemaakt. In mijn eerste review beschreef ik een GT die in Tilburg te koop stond met veel achterstallig onderhoud. Toevallig kwam ik deze auto weer eens tegen op een verkoopsite. Heeft nu 131 dkm gelopen blijkbaar en heeft inmiddels 17! niet-particuliere eigenaren gehad (lees autobedrijven). Hopelijk is deze auto nu wel technisch up to date... Over 2 maanden krijgt mijn GT zijn nieuwe APK en grote beurt, zal dan weer een update maken.

onderhoudsbeurt met apk

 • 74.000 km

De Granturismo is voor zijn onderhoudsbeurt bij de Maserati Dealer geweest. Altijd spannend of er iets bijzonders aan de hand is... Ik kreeg als vervangende auto een Ghibli diesel uit 2019 mee. Aangezien ik nog nooit in een Ghibli gereden had was ik erg benieuwd hoe deze auto zou bevallen. (Eerlijk gezegd hoopte ik dat mij Granturismo daarna niet tegen zou vallen).

Mijn auto was perfect in orde en er hoefde dus alleen het standaard onderhoud uitgevoerd worden wat eens in de 2 jaar moet gebeuren of na 20.000 km.

Nadat ik de motor startte van de Granturismo was ik de Ghibli weer vergeten. De beleving van de atmosferische v8 van de Granturismo is gewoon niet te evenaren in mijn ogen.

Over 2 jaar weer een beurt en tot die tijd: GENIETEN

mijn 2e auto gaat de deur uit

 • 76.000 km

Naast mijn Maserati rijd ik nog een bmw 428i gran coupe als dagelijkse auto. Aangezien ik ook na Corona gedeeltelijk thuis kan werken heb ik het besluit genomen om de BMW van de hand te doen. Alleen de Maserati blijft dus over. Wat een verschil tussen beide auto's: als je de Maserati Granturismo gewend bent, dan valt de 428i gewoon fors tegen. Het verschil in snelheid is niet eens zo groot, maar wat een verschil in beleving! Het machtige geluid van een v8 ten opzichte van een 4 cylinder met dubbele turbo zegt genoeg lijkt mij.
Inmiddels ben ik er achter gekomen wie de eerste eigenaar van mijn auto is. Dit is niet PSV-er Farfan, maar Alcides Mendes (stond in het boekje, wist niet dat dit een voetballer was). Hij had de Maserati nieuw gekocht toen hij bij PSV ging voetballen.

Reportage in autoweek 14

 • 79.500 km

In autoweek 14 staat een reportage over mijn auto in de rubriek "blits bezit" tevens is er een youtube filmpje te zien. In december heeft mijn Granturismo weer zijn onderhoudsbeurt met APK. Ik zal dan weer een update schrijven. Ben nog steeds 100% tevreden over de Maserati!

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (21)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens