Maserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aan

Maserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aan
Maserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aanMaserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aanMaserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aanMaserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aanMaserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aanMaserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aanMaserati Ghibli trekt camouflagejas (weer) aan
Maserati maakt haast met de uitbreiding van z'n gamma. De Quattroporte is er inmiddels al en dus is het testwerk met de tweede exponent van het modellenpalet begonnen: de Ghibli.

De Ghibli wordt Maserati's concurrent voor de BMW 5-serie. De duurdere versies van de Beemer althans, want Maserati gaat qua motoriseringen hoog in de boom zitten. We verwachten in ieder geval de 3,0-liter V6 biturbo uit de Quattroporte (410 pk). Als Maserati de BMW M5 ook wil beconcurreren, doet het merk er goed aan ook de 3,8-liter V8 (530 pk) uit de grote broer naar de Ghibli te brengen.

Er komt keuze uit achter- en vierwielaandrijving. We verwachten dat Maserati de Ghibli nog dit jaar onthult. Dat zou bijvoorbeeld op de IAA of de LA Auto Show kunnen zijn. Rond de jaarwiseeling verschijnt de Ghibli dan bij de dealers. Vorige week lekten al vermeende patentschetsen van deze nieuwe Maserati Ghibli op het net.

De plannen van Maserati zijn buitengewoon ambitieus. In 2010 verkocht het merk nog slechts 5.675 auto's, in 2015 moeten dat er 50.000 per jaar zijn. Naast de Ghibli en de Quattroporte moet ook de Levante SUV een belangrijke rol in deze vertienvoudiging spelen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.