Marchionne: Grotere productie voor Ferrari

Sergio Marchionne en Luca di Montezemelo (foto ANP
Fiat Chrysler Automobiles-topman Sergio Marchionne neemt binnenkort het stokje over van Luca Cordero di Montezemolo als topman van Ferrari. Onder zijn leiding zal Ferrari meer auto's gaan produceren.

In mei maakte Ferrari-topman Luca di Montezemolo bekend dat Ferrari jaarlijks niet meer dan 7.000 auto's wilde verkopen. De exclusiviteit van het illustere Italiaanse merk moest zo gewaarborgd blijven.

Montezemolo en Sergio Marchionne - aan het roer bij moederconcern Fiat Chrysler Automobiles - lagen met elkaar in de knoop. Marchionne ziet Ferrari liever meer verkopen, en ook de prestaties van Ferrari in de Formule 1 hebben de topman niet al te blij gemaakt. Montezemolo legt zijn taken neer en Marchionne zal per 13 oktober zijn takenpakket bij Ferrari op gaan pakken. Marchionne heeft nu een duidelijke hint gegeven naar het opschroeven van de productie.

"Als de groep ultrarijke mensen maar blijft groeien, moeten we daar passend op kunnen inspelen", aldus Marchionne. "Als we dat niet doen, worden de wachtlijsten te lang en houden mensen het wellicht voor gezien."

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.