Mansory leeft zich uit op Ferrari 488 GTB

Wansmaak is ook smaak

Mansory Ferrari 488
Geen exclusieve auto is veilig voor Mansory. De tuner heeft de Ferrari 488 GTB naar Duitsland laten komen om zich er flink op uit te leven. De auto draagt de naam 4XX Siracusa.

Het lijkt erop dat Mansory zichzelf de uitdaging heeft gegeven om zoveel mogelijk aanpassingen per plaatdeel te doen. Het één na het andere designelement is door de tuner herzien. Zo werd bijvoorbeeld de grille van één spijl in het midden voorzien en werd er op de neus een soort puntje geplakt. Aan de achterkant zijn ze al helemaal losgegaan; zo'n beetje alleen de achterlichten en de plaatsing van de uitlaten zijn nog hetzelfde. Verder is er een spoiler toegevoegd, die een stuk lijkt te missen en een hele dikke diffuser. Bijna alles wat er is veranderd is zwart, zodat het niet te missen valt.

Ook in het interieur is men flink aan het klussen geslagen. In het dashboard zijn diverse koolstofvezelaccenten verwerkt. De stoelen hebben een ander zwart-geel patroon gekregen en de vloer is bekleed met leer.

Onder het vrij bizarre nieuwe uiterlijk van de Siracusa (een plaats op Sicilië) schuilt de 3,9-liter biturbo V8 die door Mansory een krachtkuur heeft gekregen. Het vermogen bedraagt nu 801 pk, wat goed is voor een topsnelheid van 341 km/h en de 100 km/h wordt in 2,9 seconden bereikt. Dat is apart genoeg niet eens heel veel sneller dan de standaard 488 GTB, die er met 131 pk minder 3,0 seconden over doet.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.