Rolls-Royce Dawn met Mansory-opsmuk

Optisch vernield

Mansory Rolls-Royce Dawn Soft Kit
Mansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft KitMansory Rolls-Royce Dawn Soft Kit

Mansory beukt een sloopkogel tegen de nobele uitstraling van de Rolls-Royce Dawn en hangt het resultaat ervan op aan de boom der visuele teleurstellingen. We heten welkom: de Mansory Rolls-Royce Dawn met 'softkit'.

Mansory's meest recente creatie is een auto waarvoor van de tuner een 'Sorry man' bepaald niet misplaatst zou zijn. Het gevaarte op deze foto's is namelijk niet alleen een uiterlijk naar het hiernamaals geholpen Rolls-Royce Dawn, het was in de basis ook nog eens een Dawn in speciale en tot 50 stuks gelimiteerde Silver Bullet-uitvoering. Inderdaad, de uitvoering die standaard het Aero Cowling-achterdek heeft en is overladen met bruin leer. Mansory hangt deze Dawn Silver Bullet vol met wat het zijn softkit noemt, maar wie enige subtiliteit verwacht kan maar beter snel een ander artikel aanklikken.

De Rolls-Royce Dawn is beplakt met uit koolstofvezel vervaardigde spoilers, lipjes en randjes en krijgt op de achterklep zelfs een spoiler. Op praktisch alle uiterlijke extraatjes is net als bij de motorkap en achterklep het koolstofvezel goed te zien. Mansory zet de Rolls-Royce op 22-inch groot in Black Diamond of Black Glossy uitgevoerd lichtmetaal, al geeft de tuner aan dat je de sloffen in elke denkbare kleur kunt laten spuiten.

Mansory kon het ook niet laten om de twaalfcilinder van de Dawn te injecteren met extra kracht. De in de Dawn Silver Bullet 570 pk en 820 Nm sterke 6.6 V12 is na de Mansory-kuur goed voor 740 pk en 1.000 Nm. Daarmee dendert hij in 4,5 tellen naar een snelheid van 100 km/h en is de auto met een topsnelheid van 285 km/h in een flits aan het zicht onttrokken.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.