Rolls-Royce Ghost grondig aangepakt door Mansory

De subtiliteit voorbij

Mansory Ghost
Mansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory GhostMansory Ghost

Goed nieuws voor lieden die een Rolls-Royce Ghost wat te onopvallend vinden: Mansory komt met een complete tuningkit voor de meest recente Ghost. Naast agressievere bumpers en een aangepast interieur krijgt de V12 een krachtkuurtje.

'Bescheidenheid' is een vies woord bij Mansory. Eerder ging het bedrijf nog opvallend subtiel te werk bij de nieuwe Ghost, maar die werkwijze laat men nu links liggen. Om te beginnen zijn de bumpers van de Ghost rondom aangepast. In de voorbumper zitten nu aan weerszijden twee stroken led-dagrijverlichting en onder de koplampen zitten extra sleuven. Aan de zijkant voegde Mansory sideskirts toe en bracht men extra sleuven aan achter het voor- en achterspatbord. De achterbumper is misschien nog wel het heftigst onder handen genomen: de grote carbon diffuser biedt plek aan vier enorme ruitvormige uitlaten.

Andere zaken die Mansory op de Ghost schroeft zijn een carbon motorkap en spoilerlip op het kofferdeksel. Daarnaast zit ook boven de achterruit een spoilertje en zijn de achterlichten donkerder getint. Aan de voorzijde is de kenmerkende grille van Rolls-Royce voorzien van led-verlichting. Als je wilt opvallen, doe het dan goed, moet het adagium geweest zijn. In het interieur heeft de Ghost een speciaal Mansory-stuurwiel en dragen ook de vloermatten en instaplijsten het logo van de tuner. Om het af te maken levert Mansory er een in matchend leer gewikkelde koeltas bij. Naast de uiterlijke aanpassingen kreeg de V12 een vermogensboost naar 720 pk en 1.020 Nm koppel, 148 pk en 170 Nm meer dan het origineel. Dat zorgt ervoor dat de Ghost met 4,4 seconden een halve seconde sneller naar de 100 km/h dendert.

Een prijs voor deze snuisterijen vermeldt Mansory niet, maar aangezien de Ghost standaard al €353.000 kost, moet het voor belangstellenden vast geen probleem zijn om het uiteindelijk gevraagde bedrag op te hoesten.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.