Mach7 Falcon strijkt neer in sportwagenland

Mach7 Falcon
Mach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 FalconMach7 Falcon
Amerika heeft er weer een fabrikant van supersportwagens bij. Het bedrijf in kwestie heet Mach7 en het wil met de Falcon de wereld veroveren.
Het gaat nog om een prototype, en de auto is dus nog niet klaar voor productie. Het chassis van de Falcon is van aluminium, het monocoque is van koolstofvezel. De basismotor is de 7,0-liter V8 uit de Corvette Z06, goed voor 507 pk. Wie dat niet genoeg vindt, kan ook aankloppen voor het blok van de Corvette ZR1. Dat is goed voor 647 pk.
Exacte prestatiecijfers geeft Mach7 niet, maar de Amerikanen melden dat deze op het niveau van de Dodge Viper liggen. Dat betekent een sprint naar 100 km/h in ongeveer 3,5 seconden en een topsnelheid van 325 km/h. Dat Mach7 juist met die auto als referentiekader komt, is niet vreemd. Het bedrijf is een prominente tuner voor de Dodge Viper.
De Viper is inmiddels uit productie, maar voor de liefhebbers is er hoop. Fiat-Chrysler topman Sergio Marchionne zou tijdens een dealerpresentatie al de nieuwe Viper hebben getoond. Die komt op het platform van de Alfa Romeo 8C Competizione te staan, melden insiders. Als motor wordt volgens bronnen weer voor de 8,4-liter V10 gekozen, in verband met de strengere emissie-eisen uiteraard wel met een lagere uitstoot.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.