Maatje meer: Citroën Grand C4 Picasso

Citroën Grand C4 Picasso
Citroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 PicassoCitroën Grand C4 Picasso
We weten al hoe de C4 Picasso in de showroom komt te staan, maar naar het uiterlijk van z'n grote broer, de Grand C4 Picasso, moesten we nog even gissen. Tot vandaag, want Citroën heeft z'n nieuwe MPV onthuld.

Net als bij de vorige generatie van de C4's Picasso het geval was, krijgt de Grand-versie een iets ander jasje aangemeten. Wie een Grand Picasso bestelt kan met z'n zevenen op vakantie zonder dat die zeven op elkaars schoot hoeft te zitten. De hagelnieuwe Citroën staat op het nieuwe EMP2-platform, waardoor de auto efficiënter in elkaar gezet kan worden. Bijtellers opgelet, er zit namelijk een versie aan te komen die slechts 98 gram CO2 per kilometer de lucht in blaast.

Wie goed kijkt, ziet dat de Grand Picasso over een ander front beschikt dan de 5-zits variant. Her en der loopt een lijntje anders, maar hij behoudt het opvallende snoetje dat we al eerder zagen. Verder lopen de dakbogen net even anders en krijgt hij overduidelijk een setje eigen achterlichten met zich mee.

In de lengte is de nieuwe Grand C4 Picasso met 4,59 meter net zo lang als de auto die hij vervangt. Wel neemt z'n wielbasis toe, en wel met 11 centimeter tot 2,84 meter. De portieropeningen zijn groter dan ooit, waardoor de instap naar de derde zitrij beduidend gemakkelijker moet verlopen. Wie achterin plaatsneemt heeft overigens de beschikking over z'n eigen ventilatieroosters. De bagageruimte neemt met 69 liter toe tot 645 liter. Wie de derde zitrij naar voren schuift moet zelfs 700 liter aan prullaria mee kunnen zeulen. De vooroverhang is 11,6 centimeter korter dan voorheen, bovendien wordt de motor lager gemonteerd en is de spoorbreedte verruimd.

De forse Fransoos krijgt de beschikking over een nieuwe BlueHDi-dieselmotor die, hoe kan het ook anders, voldoet aan de Euro 6 norm. Hij beschikt over een Selective Catalytic Reduction-module, een techniek waarmee de NOx-uitstoot aanzienlijk beperkt kan worden, volgens Citroën zelfs met 90 procent. Al met al stoot de 150 pk sterke zelfontbrander in combinatie met een handbak 110 gram CO2 per kilometer uit. Wie hem met automaat bestelt schiet 117 grammetjes CO2 per kilometer de lucht in. Iedere versie van de nieuwe Grand Picasso is tenminste 100 kilo lichter dan z'n voorganger. Deze krachtbron komt ook naar de korte Picasso, en ook de rest van het motorenaanbod is identiek aan dat van z'n kleinere broertje.

Medio oktober moeten de eerste exemplaren in de showroom staan. Prijzen zijn nog niet bekend.

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.