Citroën C4 Picasso wordt C4 Space Tourer

Uitgeschilderd

Citroen C4 Picasso
Nee, Citroën neemt gelukkig nog geen afscheid van zijn C4 Picasso en C4 Grand Picasso. Wél gaan die twee ruimtelijke modellen voortaan onder een andere naam door het leven.

MPV's worden in rap tempo vervangen door cross-overs, maar Citroën houdt de C4 Picasso en Gran Picasso gewoon nog in leven. Tijdens de Autosalon van Genève maakt het tweetal kennis met een nieuwe achttrapsautomaat, maar er is meer nieuws onder de zon.

Citroën meldt namelijk dat de C4 Picasso en C4 Grand Picasso straks als C4 Space Tourer en Grand C4 Space Tourer door het leven zullen gaan. Daarmee schaart Citroën zijn MPV's onder een nieuwe noemer, die eerder al werd toegepast op de personenversie van de Jumpy.

Daarmee lijkt het doek voor de Picasso-aanduiding bij Citroën definitief gevallen, een modelnaam die Citroën in 1999 introduceerde op de Xsara Picasso, de voorvader van de C4 Picasso's. Ook de C3 werd als Picasso gevoerd, een eigenzinnig model dat inmiddels is opgevolgd door de C3 Aircross.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.