Facelift voor Lincolns grootste SUV

Navigator bijgewerkt

Lincoln Navigator Facelift
Lincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator FaceliftLincoln Navigator Facelift

De Ford Explorer is in Europa een kloeke SUV, maar heeft in de Verenigde Staten de nog grotere Expedition boven zich. Fords luxemerk Lincoln verkoopt op basis van die Expedition de Navigator, die vier jaar na zijn introductie wordt gefacelift.

De huidige generatie Navigator beleefde zijn publieksdebuut in april 2017 tijdens de New York International Auto Show. De presentatie van de gefacelifte Navigator stond gepland voor de editie van die autobeurs van dit jaar, maar dat feestje ging om inmiddels bekende redenen niet door. Lincoln heeft derhalve besloten het doek maar digitaal eraf te trekken.

Lincoln Navigator Facelift

Lincoln Navigator

De Navigator is een 5,33 meter lange SUV die groter is dan de verlengde Range Rover. Dat is nog niet alles, Lincoln verkoopt namelijk ook een 5,67 meter lange L-versie. Die Navigator L moet het nog even met zijn huidige vorm doen, maar de reguliere Navigator is nu uiterlijk bijgewerkt. Het gewijzigde model is te herkennen aan nieuwe, plattere koplampen, waaruit ook een 'hapje' is genomen. Ook de grille van de Navigator is bijgeschaafd. Het rooster heeft een nieuw patroon en loopt onder de optische scheiding tussen grille en bumper voortaan door. Het geheel doet met name op de met chroom afgeladen Black Label-uitvoeringen enigszins denken aan de Single Frame-grille die Audi enkele jaren geleden toepaste.

Lincoln Navigator Facelift

Lincoln Navigator

Grotere wijzigingen vinden we aan de achterkant. Hier monteert Lincoln net als voorop plattere lichtunits, die voortaan aan de bovenzijde aan elkaar zijn geknoopt. De achterklep zelf is ook nieuw, er zit onder meer een groter vak voor de kentekenplaat in.

Lincoln Navigator (pre-facelift, 2017-2021)

De Navigator is Lincolns eerste model dat leverbaar wordt met ActiveGlide, een semi-autonoom rijsysteem dat gebruik maakt van adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning, een actieve rijbaanassistent en stop&go. Lincoln voert verder een update door op het infotainmentsysteem. Je kunt voortaan draadloos je smartphone met Android Auto of Apple CarPlay verbinden. Daarnaast heeft het systeem twee keer zoveel rekenkracht als voorheen. Daarnaast kun je voortaan tegen Alexa, de kunstmatige intelligentie van Amazon, babbelen. Het infotainmentsysteem zelf heeft voortaan een groter display (13,2 inch). Achter het stuur zit een 12-inch digitaal instrumentarium en de passagiers op de tweede zitrij hebben een 5,8-inch scherm om onder meer de temperatuur en audio-instellingen achterin te regelen.

Lincoln Navigator Facelift

Lincoln Navigator

De Navigator krijgt verder standaard veiligheidssystemen als Intersection Assist en Active Park Assist 2.0. Het eerste systeem waarschuwt tijdens het afslaan voor kruisend verkeer. Aan de aandrijflijn wordt niet gesleuteld en dus heeft ook de vernieuwde Navigator 'gewoon' een 3.5 V6 met twee turbo's die 455 pk levert. Lincoln verkocht vorig jaar in de Verenigde Staten ruim 15.250 Navigators. Daarmee verkoopt het model ang niet zo goed als de Expedition van Ford waarvan er bijna 78.000 de showroom verlieten. Binnen Lincoln doet de Navigator het in absolute zin ook niet fantastisch, maar dat is gezien de status van duur topmodel ook niet zo gek. Wel kwam de Navigator wat verkoopaantallen betreft vorig jaar behoorlijk dicht bij de Aviator (23.000 stuks) en Nautilus (22.742 stuks), tegenhangers van respectievelijk de Ford Explorer en Ford Kuga.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.