Lexus UX krijgt nieuw infotainmentsysteem

Ook meer personalisatiemogelijkheden

Lexus UX
Lexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UX

Lexus heeft een modeljaarupdate op de planning staan voor zijn compacte cross-over UX. De verbeteringen moet je voornamelijk in het interieur zoeken.

Tijd voor een 'echte' facelift van de UX, die sinds 2019 op de markt is, vindt Lexus het nog niet. In plaats daarvan voert het Japanse luxemerk enkele verbeteringen door op het model. Het nieuwe infotainmentsysteem springt daarbij het meest in het oog. Het systeem werkt via een 8- of 12-inch touchscreen en kan overweg met Apple CarPlay en Android Auto. Die smartphone-connectiviteit wordt standaard op elke UX. Verder bieden de schermen een betere resolutie dan voorheen en zijn ze 14,3 centimeter dichter bij de bestuurder geplaatst om het bedieningsgemak te vergroten. De komst van het touchscreen betekent dat Lexus het huidige trackpad op de middenconsole schrapt.

Lexus UX

Lexus UX

De UX krijgt verder over-the-air updates en een nieuw spraakherkenningssysteem met een boordassistent. Om deze op te roepen zeg je: 'Hey Lexus', vergelijkbaar met het 'Hey Mercedes' van Mercedes-Benz. Met de spraakcommando's kun je onder meer de klimaatcontrole bedienen of vragen naar brandstofprijzen in de buurt.

Met de modeljaarupdate van de UX verschijnt er een nieuwe uitvoering op de prijslijst: de F Sport Design. Daarmee krijg je alle exterieurkenmerken van de F Sport, maar niet het volledige sportieve sausje. Binnenin heeft de F Sport Design standaard onder meer kunstlederen bekleding, verwarmde voorstoelen, een achteruitrijcamera en is de uitvoering gelardeerd met F-badges. Om het onderscheid toch nog een beetje te bewaren, krijgt de duurdere F Sport Line standaard Adaptive Variable Suspension mee. Verder vergroot Lexus de personaliseringsmogelijkheden met de toevoeging van de kleur Sonic Platinum, een soort grijs, en kun je op de F Sport Design en F Sport Line zes kleuren combineren met een contrasterend zwart dak.

De geüpdatete UX is leverbaar vanaf dit najaar. In eerste instantie komen de updates naar de UX 250h en UX 200, maar Lexus Nederland zegt tegenover AutoWeek dat de elektrische UX 300e uiteindelijk ook gaat profiteren van de verbeteringen. De prijzen maakt de importeur in een later stadium bekend.

PRIVATE LEASE Lexus UX

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum