Lexus UX
Lexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UXLexus UX

Gebruikersreview

Lexus UX 250h AWD F Sport Line Premium (2020) #2

UitvoeringUX 250h AWD F Sport Line Premium
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2022

ervaren rijder UX

ik heb deze mooie blauwe UX uit 2020 al bijna vierenhalf jaar. Mijn UX is bijzonder uitgevoerd in een F-sport design in AWD met de bijpassende blauwe kleur. Met open dakje maakt dit een uiterst sportieve look. Maar met alleen een mooie auto ben je er niet. Gekocht met 43.000 op de klok en inmiddels de 200.000 ruim gepasseerd. Resultaat dus van 37000 kilometer per jaar. Wat is er goed
aan deze auto, en wat is minder? Laten met het laatste beginnen:
* De kofferbak is door de all wheel drive, wat aan de kleine kant. Dat wist ik bij aanschaf, maar telkens als ik wat wil meenemen fronsen de wenkbrauwen wat. Maar gezien de positieve kanten is dit te vergeven.
* Het entertainment is wat verouderd, maar vooral het missen van een touchscreen (vanaf 2023 wel aanwezig) is wel soms ergerlijk. Dat je geen externe stick kunt aansluiten is voor iemand van mijn leeftijd wel lastig. Jongeren zullen massaal via Spotify streamen dus daar is geen probleem.
Nu de positieve dingen, dat is een lange lijst want werkelijk, deze auto is gebouwd voor de eeuwigheid. Als hij gepoetst is lijkt de auto nog werkelijk nieuw er uit te zien. Voor klokje rond is ie niet geschikt want dan wordt de uitzending saai. Het onderhoud is weinig, er mankeert werkelijk niets aan deze auto. Het verbruik is gezien de grote goed te benoemen. De hybride aandrijving en het rijplezier is ongekend goed. Is dit de perfect auto? Das lastig want er zijn veel mooie auto's. Maar wat rijdt dit fijn en ja, Lexus is terecht een premiummerk met zeer hoogstaande kwaliteit auto's. Gemaakt voor 400.000km en meer, dus ik ben op de helft. Lukt zeker niet bij veel andere merken.
Comfort: uitmuntend met elektr. stoelen die warm en koud geserveerd worden. De AWD zorgt voor een wegligging als pindakaas aan je gehemelte.
Prestaties: tegen een willekeurige EV kan je niet op qua snelheid, maar een slak is het allerminst.
Kosten: weinig, weinig onderhoudt en geen verrassingen. De remblokken en schijven zijn vervangen na 185.000 kilometer! Voor de eerste keer!
Betrouwbaarheid: is een olifant grijs? Zeer betrouwbaar, ik denk zelfs dat er geen merk bestaat dat een betere betrouwbaarheid kent.
Helaas is het wel zo dat door de aanhoudende brandstofprijzen ik wel ga uitkijken naar een EV. En dat is lastig, welke auto kan dit niveau vervangen. De RZ is echt te duur voor mij. De CHr+ zou kunnen..... maar.... je raakt zo gewend aan kwaliteit

9,5