Lekker lomp: nieuwe Chevrolet Silverado

Lekker lomp: nieuwe Chevrolet Silverado
Lekker lomp: nieuwe Chevrolet SilveradoLekker lomp: nieuwe Chevrolet SilveradoLekker lomp: nieuwe Chevrolet SilveradoLekker lomp: nieuwe Chevrolet SilveradoLekker lomp: nieuwe Chevrolet SilveradoLekker lomp: nieuwe Chevrolet Silverado
Goed nieuws voor stoere aannemers: er is een nieuwe Chevrolet Silverado. Ook broertje GMC Sierra profiteert mee.

Chevrolet Nederland zal de Silverado niet tussen de Sparkjes in de showroom zetten, maar dankzij de grijskenteken-regeling en LPG zullen er ongetwijfeld een heel aantal exemplaren hun weg naar ons land weten te vinden. Hoewel de Amerikanen de mond vol hebben van de efficiëntie van het nieuwe model is de basismotor nog altijd een 4.3-liter V6, zij het in een aangepaste versie. Leuk, maar in zo'n bakbeest hoort natuurlijk een V8. Er komen er twee: een 5.3 en een 6.2. Door middel van directe brandstofinspuiting en – jawel – cilinderuitschakeling wordt gepoogd het verbruik binnen de perken te houden.

De auto's worden weer leverbaar in verschillende lengtes, waarbij het formaat van de bak onafhankelijk van de gekozen cabine kan variëren. Chevrolet claimt de rijgeluiden verder te hebben ingedamd zodat het nu een van de stilste auto's in zijn klasse is. Het dashboard is volgens het persbericht opgebouwd uit zachte materialen. Opvallend: wie de juiste opties aanvinkt kan eindigen met een auto met vijf usb-poorten, vier 12-volt-aansluitingen en een aansluiting voor een SD-kaart.

De productie van de Silvarado en de Sierra begint in het tweede kwartaal van 2013.

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.