Leaserijder kiest minder voor diesel

Opmars van elektrische auto's verwacht

Citroen Cactus diesel of benzine
Dieselauto's verliezen populariteit onder leaserijders.

Het aantal nieuwe leaseauto's met een dieselmotor neemt stevig af, zo blijkt uit cijfers van Leaseplan. Nu er alleen nog bijtellingsvoordeel is voor volledig uitstootvrije auto's is de keuze voor een dieselauto al minder vanzelfsprekend. De lagere prijs van dieselbrandstof is natuurlijk nog steeds een voordeel, maar dat is niet genoeg. Vorig jaar koos 39 procent van de leaserijders voor een diesel, een jaar eerder was dat nog meer dan 50 procent. De verwachting is dat de daling alleen maar verder doorzet.

Daarnaast brengt ook de stijgende populariteit van private lease het aandeel dieselauto's op de leasemarkt omlaag. Volgens Leaseplan kiezen mensen die particulier een auto leasen het meest voor benzineauto's, omdat ze minder kilometers maken.

En dan is er nog de volledig elektrische auto. Die gaat volgens Leaseplan alleen maar aan populariteit winnen. Niet alleen het grote bijtellingsvoordeel, maar ook de beter wordende laadmogelijkheden en actieradius maken het een steeds aantrekkelijker alternatief. Auto's als de Opel Ampera-e en de vernieuwde Volkswagen e-Golf en Renault Zoe zullen volgens de leasemaatschappij dit jaar een belangrijke rol op de markt innemen.

Lezersreacties (138) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.