Leasemarkt levert bijna kwart in

Picanto in mei het populairst

Golf Astra Focus lease zakelijk D-segment hatchback

Van de in totaal 14.934 nieuw verkochte auto’s in mei gaat het in 8.217 keer van de gevallen om een leaseauto. De leasemarkt zakt daarmee 56 procent in als de cijfers van 2019 ernaast worden gelegd. Over dit hele jaar gezien daalt het aantal nieuwe leasecontracten met 21,2 procent.

Dat blijkt uit berichtgeving van de Automotive Management op basis van cijfers van automotive-gegevensverzamelaar RDC. De teller van het aantal leaseregistraties blijft na vijf maanden op 72.119 steken. Vorig jaar stond de teller begin juni op 91.522 stuks. De daling van 21,2 procent is iets minder fors dan bij de totale Nederlandse verkoop van nieuwe auto’s. Sinds begin januari zijn namelijk 133.325 nieuwe auto’s op kenteken gezet. In vergelijking met 2019 is dat een daling van 27,8 procent.

Volgens Automotive pauzeren diverse leasemaatschappijen door de coronacrisis nieuwe bestellingen of stellen ze het contract nog even uit. Daarnaast lopen veel leveringen vertraging op door de fabriekssluitingen van de afgelopen maanden. Van de 8.217 geleasde auto's in mei zijn de Kia Picanto (409 stuks) en Niro (372 stuks) en de Volkswagens Golf (301 keer) en Polo (283 keer) het populairste. Over het hele jaar gezien zijn de meeste leasecontracten afgesloten voor een Polo (-27,3 procent), Kia Niro (+ 24,2 procent) en Ford Focus (-22,2 procent). De Tesla Model 3, waarvan de exemplaren vorig jaar als warme broodjes over de toonbank gingen, staat op een achtste plaats.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.