Land Rover werkt aan ruigere Defender

Pijlen gericht op G-klasse 4x4²?

Spyshots Land Rover Defender
Spyshots Land Rover DefenderSpyshots Land Rover DefenderSpyshots Land Rover DefenderSpyshots Land Rover DefenderSpyshots Land Rover DefenderSpyshots Land Rover Defender

Land Rover heeft waarschijnlijk met bewondering naar de Mercedes-Benz G-klasse 4x4² gekeken. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de Britten met een antwoord daarop komen.

Een Land Rover Defender is van zichzelf al avontuurlijk van aard, maar er kan kennelijk nog een schepje bovenop. Op deze spionagefoto's zie je immers een deels ingepakte Defender waaraan direct is af te zien dat hij meer in huis heeft dan normaal. De Defender staat op behoorlijk forse wielen en bovendien lijkt er ook aardig wat extra ruimte in de wielkasten over te zijn. Al met al heeft hij dan ook een bodemvrijheid waar je u tegen zegt. Bovendien is het duidelijk dat de Defender in kwestie, die hier door de 'Karussell' op de Nürburgring-Nordschleife rijdt, een wat grotere spoorbreedte heeft dan gewoonlijk. Ongetwijfeld schroeft Land Rover in deze extremere Defender ook de topmotor, de gewoonlijk 525 pk sterke 5.0 V8.

Dit recept doet sterk denken aan iets dat al bestaat: de Mercedes-Benz G-klasse 4x4². In 2015 verscheen die knotsgekke versie van de oer-G-klasse. Momenteel test Mercedes nog met eenzelfde variant van de huidige G-klasse. Als die trouw blijft aan zijn oorsprong, hangt daar de 4.0 biturbo V8 van 422 pk in. In dat geval zou de extra ruige Defender met V8 dus over een behoorlijk stoot extra vermogen beschikken. Wie hierop zit te wachten? Blijkbaar genoeg mensen om Land Rover ervan te overtuigen zich ook aan zijn zo'n creatie te wagen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum