Land Rover past gamma Range Rover Evoque aan

Klaar voor WLTP

Land Rover Range Rover Evoque Landmark
De Range Rover Evoque is klaar voor de aanstaande Euro 6d-Temp-norm, die aan de hand van de WLTP-testcyclus wordt bepaald. De auto wordt er fors duurder van.

Dat Land Rover nog zo zijn best doet voor de huidige Evoque is best opmerkelijk, want het testen van auto's volgens de WLTP-methode is een kostbare aangelegenheid en een nieuwe Evoque is, afgaande op de vele spyshots, onderweg. Dan kan alles dus weer anders worden voor het kleinste model uit de Range Rover-reeks, maar voorlopig stijgen de prijzen flink. De voordeligste versie, de voorwielaangedreven 2.0 ED4 met 150 pk in Pure-trim, kost nu € 56.730 in plaats van € 46.900. Dat is een prijsstijging van dik 20 procent. Andere versies stijgen iets minder fors in prijs, maar een prijsstijging van minimaal 16 procent geldt voor het hele gamma. Of wat daarvan over is, want de Sd4-diesel met 240 pk en de sterkste Si4-benzinemotor, die met met 290 pk, verdwijnen geheel. Daarmee blijft op benzinegebied slechts de 240 pk sterke SI4 over.

Ook de driedeurscarrosserie is nergens meer te bekennen op de prijslijst. De cabriolet blijft, maar alleen met de 180 pk sterke TD4-diesel. Het buitenissige model kost nu minimaal € 89.082.

Vanaf 1 september moeten alle nieuw gekentekende auto's zijn getest volgens de WLTP-methode. Dat leidt in Nederland tot veel prijsverhogingen door meer bpm, iets wat eigenlijk had moeten worden voorkomen door een speciale rekenmethode. Het verdwijnen van modellen kan een gevolg zijn van het niet halen van de uitstootnormen onder de Real Driving Emissions-test, maar kan ook komen doordat er simpelweg niet op tijd kan worden getest. Sommige verdwijnende modellen komen dus wellicht terug. Hoe dat precies zit, lees je in AutoWeek 26, die vanaf morgen in de winkels ligt!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.