Land Rover Freelander draait warm

Land Rover Freelander mule
Land Rover Freelander muleLand Rover Freelander muleLand Rover Freelander muleLand Rover Freelander muleLand Rover Freelander muleLand Rover Freelander muleLand Rover Freelander muleLand Rover Freelander muleLand Rover Freelander mule
Dit lijkt misschien 'gewoon' een Range Rover Evoque met een maf kleurenschema, maar in werkelijkheid zien we hier de nieuwe Land Rover Freelander warmdraaien op de Nürburgring.

Helaas valt er over het uiterlijk nog niet zo veel zinnigs te zeggen, want de dames en heren van Land Rover hebben de Evoque naadloos over de nieuwe Freelander heen geplakt. Een zogenaamde 'mule' dus, maar aangezien we geen rare afgezaagde of tussengevoegde onderdelen zien, gaan we er vanuit dat de afmetingen grotendeels overeen zullen komen. Ook op technisch vlak zijn er veel overeenkomsten met de kleinste Range: de verwachting is dat ook de Freelander voorzien zal zijn van compacte turbomotoren. Dat betekent dat dieselrijders 150 tot 190 pk tot hun beschikking krijgen terwijl de benzinemotor zelfs tot 240 pk komt.

Het ziet ernaar uit dat de nieuwe Freelander eind 2014 op de markt verschijnt. Wellicht zien we voor die tijd nog een keer een testauto voorbij komen die iets meer prijsgeeft over het uiterlijk. Of de nieuwe Freelander wederom Freelander gaat heten, is overigens nog niet duidelijk.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.