Lamborghini liever niet aan de autonome auto

'Wij zijn de laatste fabrikant die ermee komen'

Lamborghini Urus concept
Aston Martin wil de laatste fabrikant zijn die nog handgeschakelde transmissies aanbiedt en Lamborghini bestempelt zich nu tot het automerk dat als laatste fabrikant aan de autonome auto gaat.

Dat zegt Maurizio Reggiani, hoofd van Lamborghini's ontwikkelingsafdeling, in een interview met Digital Trends. Volgens Reggiani zijn er momenteel zelfs helemaal geen plannen om een automome auto te ontwikkelen. "Een Lamborghini koop je om (rij-)plezier te hebben," aldus de ontwikkelingsbaas.

Lamborghini lijkt overigens hetzelfde te denken over een volledig elektrisch model. Dat wil overigens niet zeggen dat het merk stekkertechniek links laat liggen. De op stapel staande Urus, die dit jaar eindelijk in productieversie wordt gepresenteerd, komt namelijk als plug-in hybrid beschikbaar. Hetzelfde model wordt tevens leverbaar met zaken als 'active lane-keeping assist', wat toch in de buurt komt bij autonome techniek.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.