Lada Niva klaar voor Dakar

Met Avtovaz-steun

Lada Niva Dakar

In januari volgend jaar wordt de 44ste editie van de Dakar Rally weer in Saoedi-Arabië gereden. Lada-liefhebbers kunnen zich verheugen op een over zandduinen springende Niva.

Tijdens de Dakar Rally van 2022 is een speciaal voor die slopende tijdsrace geprepareerde Lada Niva in actie te zien. De heftig uitgedoste Rus is een creatie van een Zwitsers privéteam dat aanvankelijk Racing Lada heette. Lada's moederbedrijf Avtovaz kreeg lucht van de plannen van het team en besloot het door twee Lada-fanaten opgerichte raceteam te ondersteunen, al houden de Russen zich volledig afzijdig bij de ontwikkeling van de ruige zandhaas.

Opvallend gegeven: de Niva van het nu Niva Red Legend geheten raceteam heeft geen nieuw model, maar een exemplaar uit 1984 als Dakar-knaller gekozen. De Lada Niva van het Niva Red Legend-team valt in de Classic-categorie, een groep waarin auto's mee mogen doen die ook voor 2000 aan de Dakar-rally hebben deelgenomen. De Niva deed in 1979, 1980 en 1981 namelijk ook al mee aan de woestijnrally. Technische gegevens van de Dakar-Niva zijn er vooralsnog niet.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.