Lada-gamma krijgt nieuwe snoet. Ook Niva!

Lada facelifts
Lada zit dit jaar absoluut niet stil. Met Bo Andersson aan het roer worden grote wijzigingen doorgevoerd, en nu ziet het ernaar uit dat het volledige modellengamma de nieuwe X-snuit krijgt aangemeten.

Bo Andersson - bekend van General Motors en sinds begin 2013 aan het roer bij Lada - doet er alles aan om Lada te moderniseren. Productielijnen zijn vernieuwd en met de splinternieuwe Vesta lijkt het Russische merk een grote sprong voorwaarts te maken. Tijdens een presentatie heeft Andersson een dia getoond waarop we diverse Lada's met een nieuwe neus zien.

De neusjes zijn niet helemaal scherp in beeld, maar het lijkt erop dat - naast de X-Ray - ook de Kalina, Largus, Granta en zelfs 4x4 (voorheen Niva) de nieuwe snoet gaan dragen. We zijn vooral benieuwd hoe de hoekige alleskunner met z'n nieuwe verpakking gaat ogen. De 4x4 is al sinds 1977 in productie en zal het nog zeker tot 2021 moeten uitzingen.

In 2012 zagen we het nieuwe familiegezicht van Lada voor het eerst op de X-Ray Concept. Het voor Lada verrassend modern ogende cross-overtje gaat definitief in productie en zal z'n genen delen met de Dacia Duster. Hij krijgt ook een broertje waarvan we met de X-Ray Concept 2 onlangs een voorproefje zagen. Dan is er de Vesta, eveneens een nieuweling, die de nieuwe designtaal van Lada zowel vanbinnen als vanbuiten draagt. Ook van de Priora hebben we al eens een gefacelifte versie met nieuwe neus gezien.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.