Krachtkuur voor Mercedes-Benz E-klasse 400d

373 diesel-pk's

Lorinser Mercedes-Benz E-klasse
Lorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasseLorinser Mercedes-Benz E-klasse

De Duitse tuner Lorinser heeft een vermogensupgrade voor de sterkste dieselmotor van de Mercedes-Benz E-klasse op de planken liggen. De 400d is in beginsel 330 pk sterk, maar stampt na de Lorinser-behandeling 373 pk naar alle vier de wielen.

Mercedes-Benz levert de E-klasse niet alleen met diverse benzinemotoren, maar ook met een hele reeks diesels. De sterkste daarvan is de 330 pk en 700 Nm sterke 2,9-liter zes-in-lijn die in de E400d ligt en in Nederland altijd is gekoppeld aan 4Matic-vierwielaandrijving. Tuner Lorinser schroeft het vermogen van die zescilinder zelfontsteker op naar 373 pk en 768 Nm. Het extra vermogen is volledig afkomstig uit herschreven software van het motormanagementsysteem. De tuner vraagt € 1.499 voor de krachtkuur.

Maar er is meer. Lorinser monteert ook speciale LM2R-lichtmetalen wielen, die Lorinser eerder al onder de nieuwe S-klasse legde. Daarnaast zitter er koolstofvezel spiegelkappen op de E-klasse, met een prijskaartje van € 799.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.