Kia toont kont Proceed

Stapje dichterbij

Kia Proceed teaser
Enkele dagen geleden toonde Kia een uit het donker opdoemende neus van een bijzondere Ceed. Inmiddels is ook de kont van de Proceed in beeld!

De nieuwe Proceed is een interessant geval. Net als broertje Hyundai i30 Fastback krijgt de auto een ongebruikelijke carrosserievorm mee, maar anders dan die auto wordt het geen coupé-achtige liftback. In plaats daarvan lijkt Kia naar het Shooting Brake-concept te grijpen, zij het wel naar de moderne variant waarbij een auto met die naam gewoon achterdeuren mag hebben. Een langgerekte, lage stationwagon dus, voor mensen die een bijzonder uiterlijk belangrijker vinden dan de binnenruimte van de reguliere Ceed Sportswagon. Om het sportieve karakter te onderstrepen, komt de Proceed er ook als snelle GT. Zo heftig als de Hyundai i30N wordt die auto niet, maar bovengemiddeld vlot zeker wel.

De Proceed GT heeft een voorbode in de vorm van de Proceed Concept en is sindsdien geregeld in gecamoufleerde productietrim gespot. Aan de hand daarvan heeft onze huistekenaar zich al eens aan de productieversie gewaagd. De nieuwe plaat onthult dat de Proceed een herkenbare Ceed-kont krijgt, maar met bijzondere, met elkaar verbonden achterlichtunits. De brede ledstrip vormt in het midden een soort 'luifel', waaronder het Kia-logo een plekje krijgt. De naam 'Proceed' staat opvallend midden op de klep, boven de laaggeplaatste kentekenplaat. Een ander in het oog springend detail is het derde remlicht, dat net als bij de i30N driehoekig van vorm is.

De Kia Proceed wordt in oktober onthuld op de autoshow van Parijs.

PRIVATE LEASE Kia Ceed

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.