AutoWeek.nl heeft je steun nodig
We zien dat je een adblocker gebruikt. Dat vinden we jammer, want alleen dankzij advertenties kunnen we autoweek.nl gratis toegankelijk houden. We willen je vragen voor autoweek.nl een uitzondering te maken. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het
Kia Soul van Koreanen én Amerikanen
In nauwe samenwerking met het moederbedrijf in Zuid-Korea ontwikkelde Kia Motors America de Soul-concept car. Het studiemodel wordt getoond op de autobeurs in Detroit.
In nauwe samenwerking met het moederbedrijf in Zuid-Korea ontwikkelde Kia Motors America de Soul-concept car. Het studiemodel wordt getoond op de autobeurs in Detroit.
De Kia Soul is ontwikkeld door Koreaanse en Amerikaanse medewerkers van Kia. Voor het project is een Amerikaan zelfs anderhalve maand op bezoek geweest bij het hoofdkantoor in Seoel. Dit is ongebruikelijk omdat designcentra van oosterse merken in andere landen doorgaans de vrije hand krijgen, omdat dan een auto ontstaat die geheel aan de lokale smaak voldoet.
De heet Soul omdat de ontwerpers volgens Kia hebben geprobeerd om werkelijk leven in de auto te blazen. Ook refereert de naam aan de stad waar Kia zijn hoofdkwartier heeft: Seoel. De 4,04 meter lange concept car heeft en sportief gezicht omdat de wielen van de auto relatief ver uit elkaar staan. Ook zijn de spatborden extra breed en is er een opvallend aflopende achterruit. Ook de panoramische voorruit is een opvallend detail. Voor de aandrijving zorgt een 2,0-liter viercilindermotor.
De Kia Soul is voorzien van twee sportstoelen voorin. De achterbank kan worden platgelegd zodat extra bagageruimte ontstaat. In die bagageruimte is een speciaal compartiment waar vieze spullen kunnen worden opgeborgen, zodat die ruimte niet besmeurd raakt.
Ook deze concept car heeft zogeheten zelfmoorddeuren die achterwaarts openslaan. De B-stijl is weggelaten om de instap van achterpassagiers te vergemakkelijken. In het dashboardkastje is een monitor voor videospelletjes geplaatst en daarnaast hebben de inzittenden de beschikking over Bluetooth, MP3-technologie, USB-poorten en een WiFi-systeem.
Plaats een reactie
Had je deze auto's al gezien?
Lees ook
Kia Soul 64 kWh - 2020 - 140.820 km - Accudegradatietest
Praktijkverbruik
Zo ver komt de Kia e-Soul in de praktijk
Nieuws
De EV's van 10 jaar terug kwamen gemiddeld 200 kilometer ver
Praktijkervaring
Praktijkervaring Kia e-Soul: elektrische underdog onder de aandacht
Op Zoek Naar