Kia Soul EV: nu in Chicago, straks in Nederland

Kia Soul EV
Tijdens de Chicago Auto Show heeft Kia de volledig elektrische Soul onthuld, de Soul EV. Een belangrijke auto voor het merk, en zeker ook voor de Nederlandse markt.

Tijdens de Chicago Auto Show heeft Kia het doek van de Soul EV gehaald. Deze volledig elektrische versie is juist voor ons interessant, omdat alleen deze uitvoering van de auto naar Nederland komt. Kia heeft hier immers nog geen elektrische auto in het gamma, terwijl dat gezien de belastingvoordelen erg aantrekkelijk is. In november konden we al een blokje om met een voorseriemodel.

De Soul lijkt in de basis natuurlijk veel op de reguliere Soul, die primair voor de Amerikaanse markt is bedoeld. Een beetje hoekig, maar wel 'funky'. De grille is echter dicht gemaakt, achter een klepje zit de ingang voor de stekker verstopt. Ook de voorbumper is wat anders en er zijn andere wielen gemonteerd. Daarnaast is de auto in two-tone gespoten.

Volgens de Amerikaanse specificaties moet de voorwielaangedreven Kia Soul een actieradius van zeker zo'n 160 kilometer hebben. De elektromotor levert 109 pk, waarmee de sprint van nul tot honderd in pakweg 12 seconden moet kunnen worden afgelegd. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar is de Soul EV in de VS te koop. Over de levering en de prijzen in Nederland is op dit moment nog niets bekend.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.