Jeep Wagoneer en Grand Wagoneer nóg groter

Groot, groter, grootst

Jeep Grand Wagoneer L
Jeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Grand Wagoneer LJeep Wagoneer LJeep Wagoneer LJeep Wagoneer LJeep Wagoneer LJeep Wagoneer LJeep Wagoneer LJeep Wagoneer L

Jeep gaat voor groot. Het merk komt met extra lange versies van zijn allergrootste SUV's. Zowel de Wagoneer als Grand Wagoneer zijn er voortaan als L. De nieuwe L-versies strekken zich uit over een afstand van maar liefst 5,76 meter.

In relatief korte tijd heeft Jeep een reeks nieuwe SUV's gepresenteerd, modellen met stuk voor stuk imposante afmetingen. Zo is de nieuwe Grand Cherokee - die als plug-in hybride 4xe ook naar Nederland komt - met zijn 4,91 meter zo'n 9 centimeter langer dan zijn voorganger. De Grand Cherokee is er voor het eerst ook als L, een 5,2 meter lange versie met zeven in plaats van vijf zitplaatsen. Een stap boven de Grand Cherokee en Grand Cherokee L staan de Wagoneer en de luxueuzer uitgevoerde Grand Wagoneer. Die 5,45 meter lange giganten zijn er nu ook als L!

Jeep Grand Wagoneer L

Jeep Grand Wagoneer (links) en Grand Wagoneer L (rechts)

De nieuwe Wagoneer L en Grand Wagoneer L strekken zich uit over een afstand van 5,76 meter en zijn daarmee maar liefst een dikke 30 centimeter langer dan de reeds bestaande versies. Niet alleen de wagenlengte neemt toe, ook de wielbasis van de L-versies is groter. De afstand tussen de voor- en achteras van de Wagoneer L en Grand Wagoneer bedraagt maar liefst 3,3 meter, 18 centimeter meer dan de 3,12 meter die de L-loze versies tussen de wielen hebben. Al die extra centimeters hebben alleen invloed op de bagageruimte van de twee Jeeps. Waar Jeep met de Wagoneer en Grand Wagoneer zijn vizier richt op auto's als de Cadillac Escalade en Lincoln Navigator, mikt het met de L-versies logischerwijs op de verlengde versies van die SUV's: de Escalade ESV en de Navigator L.

Jeep Grand Wagoneer L

Jeep Grand Wagoneer

De extra lange Wagoneer en Grand Wagoneer zijn te krijgen als zeven- en als achtzitter en zijn uit te rusten met riante captain seats op de tweede zitrij. Jeep levert de nieuwe SUV's met de splinternieuwe 3.0 zes-in-lijn-motoren, met twee turbo's uitgeruste machines die de mild-hybride 5.7 V8 en de conventionelere 6.4 Hemi V8 vervangen. In de Wagoneer L levert de zescilinder 426 pk en 635 Nm. In de hoger gepositioneerde en standaard met luchtvering uitgevoerde Grand Wagoneer L stampt die aandrijflijn er 517 pk en zo'n 680 Nm uit. De 3.0 is altijd gekoppeld aan een achttraps automaat.

PRIVATE LEASE Jeep

DirectLease
Jeep Avenger 54kWh (5D/CVT)
€ 519
 

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.